Speranţa care-i uneşte! Lupu: AIE va avea un staff comun pentru referendum

Liderii Alianţei pentru Integrare Europeană îşi vor uni puterile pentru a informa populaţia despre referendumul constituţional, care ar putea avea loc nu mai târziu de luna aprilie. Declaraţia îi aparţine preşedintelui Partidului Democrat, Marian Lupu, şi a fost făcută la un post privat de televiziune.

"Trebuie să creăm un staff comun, o campanie comună a tuturor părţilor implicate. Din momentul în care benevol am ajuns la această concluzie, suntem obligaţi să aducem la urechea oamenilor ceea ce a vem de gând să facem. Ceea ce încercăm să facem nu este pentru Lupu, Filat sau Ghimpu. Această decizie vine să identifice o soluţie, să stabilim un mecanism care ne-ar garanta să alegem preşedintele", a menţionat liderul PD, Marian Lupu.

Totodată, Marian Lupu a menţionat că intenţia Partidului Comuniştilor şi a grupului Dodon este de a provoca alegeri anticipate.

"Numai eu de două ori am chemat opoziţia la dialog. Din start era clar că se puneau la cale mai multe metode de şantaj pentru a rupe Alianţa şi ca opoziţia să vină la putere. Îmi asum toată responsabilitatea şi menţionez că acest interes îl are şi grupul Dodon, de a merge la alegeri anticipate pentru a-şi încerca norocul. Ei se gândeau la interesele de partid şi nicidecum la interesul ţării", a punctat Lupu.

Amintim că, duminică, 15 ianuarie, liderii Alianţei pentru Integrare Europeană au propus organizarea unui referendum constituţional cu privire la simplificarea procedurii de alegere a şefului statului.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu