Speră că noul primar le va face viaţa mai bună. Ce probleme îi macină pe locuitorii din Donduşeni

Embed:

Peste 40 la sută dintre locuitorii oraşului Donduşeni nu au condiții decente de trai. Oamenii nu dispun de apă curentă, canalizare sau gaz natural. Mai mult, aceştia se plâng că trăiesc într-un oraş fără locuri de agrement şi cu drumuri proaste. Ei speră că noul primar va soluţiona problemele localităţii.

Emilia Bednîi este proprietara unei cafenele din Donduşeni. Femeia spune că îi este foarte greu să-şi dezvolte afacerea, pentru că localul nu este conectat la gazoduct.

"Poftim, noi ne folosim de baloanele cu gaz. Ar fi necesar să avem gaz natural de la conducta centrală. Proiectul e plătit de mult şi aşteptăm de câţiva ani ca să avem gazificare în bucătărie", a spus femeia.

Mai mult, cafeneaua nu este conectată nici la apeduct sau la sistemul de canalizare.

"Este foarte dificil de a dezvolta buisnessul la noi. Nu avem condiţii pentru a ne dezvolta. Aşteptăm apa de atâţia ani, dar nu este", a adăugat antreprenorul.

În aceeaşi situaţie sunt și alți localnici.

"Este oraş, dar aici vedeţi că e mai rău decât într-un sat. Singuri facem canalizare, apa avem pentru că am săpat fânta ieri, aşa că încercăm să ne fecem condiţii bune singuri", a zis o femeie.

Drumurile proaste din oraş dau mari bătăi de cap şoferilor:

"Maşina mea este distrusă, altfel nu are cum să fie. Aţi mers şi aţi văzut e hop în hop. Nimeni nu ia măsuri".

"Prin oraş aşa ca să circuli este foarte greu, drumurile sunt foarte rele".

Petru Matrinciuc este unul dintre candidaţii la funcţia de primar. Acesta este un om de afaceri şi cunoaşte foarte bine problemele oraşului, pentru care are şi soluţii eficiente.

"Primăria poate să îmbunătăţească infrastructura din oraş, stimulând dezvoltarea afacerilor. Ar trebui să determinăm tinerii să investească în dezvoltarea unei afaceri la nivel local. Trebuie să luăm măsuri, aşa încât oraşul să devină atractiv pentru ei", a declarat candidatul PDM la funcţia de primar a orașului Donduşeni, Petru Matrinciuc.

În oraşul Donduşeni locuiesc aproximativ 9.000 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu