Spectacolul New Miorița, prezentat publicului în premieră la Teatrul de Operă și Balet "Maria Bieșu" (FOTOREPORT)

Embed:
Premieră la Teatrul de Operă și Balet ”Maria Bieșu”. Spectacolul ”New Miorița” a fost prezentat publicului. Zeci de persoane s-au adunat să cunoască baletul contemporan și să vadă cum o baladă poate fi transpusă prin dans. Piesa transmite ideea că societatea se sufocă în propriile vicii.  

Pasionaţii de cultură sunt siguri că spectacolul va avea succes. 

”Un spectacol interesant plastic, interesant muzical, cu o simbioză interesantă muzical -coregrafică.”

”Balet mai contemporan mai puțin vezi la noi. Orice baladă sau orice parte a folclorului merită și o alternativă modernă.”

”Este ceva diferit, cred că publicul moldav ar trebui să vadă și un alt fel de balet.”

Cea care a dat naștere spectacolului este coregrafa Daria Simbiriova - Bătrâncea. Tânăra spune că ideea îi aparține tatălui său, maestrului în artă, Ion Bătrâncea. 

”Demult m-am gândit ca să facem un folclor altfel, ca să atragem tineretul spre cultură. Am vrut să deschidem din altă parte folclorul nostru și această baladă”, a spus coregrafa, Daria Simbiriova-Bătrâncea.

Emoționați au fost și protagoniștii spectacolului, care spun că este o experiență nouă pentru ei. 

”Mie îmi plac provocările de acest gen, deci, ceva altfel decât se dansează aici la noi”,a spus  actorul, Maxim Stoduşnîi.

”Desigur că este o experiență minunată. Este ceva nou, ceva neobișnuit. Mai ales că este pentru prima dată în Moldova”, a spus actrița, Ana Oleinic.

Prețul biletului la spectacol variază între 100 și 250 de lei.
loading...

Lasă un comentariu