Spectacol total la Liga de Diamant! Americanul Justin Gatlin a câştigat proba de 100 de metri

Embed:

Spectacol total în cea de-a treia etapă a Ligii de Diamant! În absenţa lui Usain Bolt, americanul Justin Gatlin s-a impus în faţa propriilor suporteri la cea mai spectaculoasă probă a compeţiei, 100 metri. La 200 metri feminin a dezamăgit tripla campioană olimpică de la Londra, Shelly-Ann Fraser Price a încheiat cursa pe ultimul loc. 

Campionul olimpic şi deţinătorul recordului mondial la 800 de metri, David Rudisha, a revenit în competiţie după o pauză mai îndelungată la etapa Ligii de Diamant de la Eugene, din Statele Unite ale Americii. Kenianul s-a clasat pe locul 7, fiind încă nerefăcut complet după accidentarea care l-a ţinut departe de pistă mai multe luni. Primul loc la această probă a fost obţinut de Nijel Amos, din Bostwana, acesta fiind urmat pe podium de Mohammed Aman şi de Abubaker Kaki.

La cea mai spectaculoasă probă a competiţiei, cea de 100 metri, s-a impus americanul Justin Gatlin. Acesta a fost cronometrat cu 9 secunde şi 76 sutimi. Pe locul secund s-a clasat un alt american, Michael Rodgers, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de francezul Jimmy Vicaut.

La 400 de metri masculin a fost un finiş la fotografie, după ce Kirani James şi LaShawn Merritt au fost cronometraţi cu 43 de secunde şi 97 de sutimi. În cele din urmă, James a fost declarat învingător în primul duel al celor doi rivali din 2014. 

Americanca Tori Bowie s-a impus surprinzător în proba feminină de 200 metri, unde favoritele erau Allyson Felix şi Fraser Pryce. Bowie a trecut prima linia de sosire, în 22 de secunde şi 18 sutimi. Blessing Okagbare, din Nigeria, a ajuns a doua, iar favorita publicului local, Allyson Felix, s-a clasat pe locul trei. Tripla campioană olimpică, Shelly-Ann Fraser Price a încheiat cursa doar pe locul 7.

Etapa a patra a Ligii de Diamant se va desfăşura pe 5 iunie, la Roma

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu