SPECTACOL și PROTESTE. Cum și-a deschis ușile primul delfinariu din Chişinău (FOTOREPORT)

Delfinariul din Chişinău şi-a deschis, astăzi, larg uşile pentru vizitatori. În faţa tribunelor arhipline, delfinii şi focile au prezentat un show de excepţie.

Mamiferele au cântat, au dansat şi... au bătut în clopote. Spectacolul, însă, nu s-a trecut fără proteste.

Un grup de apărători ai animalelor au întins la poartă un covor negru şi au cerut ca delfinariul să fie închis, iar cetaceele eliberate.

Gazdele delfinariului, patru delfini şi două foci, au făcut un adevărat show pentru oaspeţi.

Ca să vadă spectacolul, vizitatorii au scos din buzunare câte 230 de lei. Oamenii au avut posibilitatea să facă poze şi să înoate cu delfinii, plăcere care costă 2.000 de lei.

În timp ce în interior delfinii îi distrau pe oaspeţi, afară, în faţa delfinariului, mai mulţi oameni au protestat.

Manifestanţii susţin că delfinariul nu îşi are locul în Chişinău, întrucât cetaceele sunt ţinute în condiţii necorespunzătoare.

Pentru a-şi arăta indignarea, protestatarii au întins, până la uşa delfinariului, o pânză de culoare neagră.

Pe covorul negru a călcat şi primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. Edilul a avut şi o replică.

"Delfinarii mai sunt şi în alte oraşe în Odesa, Constanţa. Atât timp cât este ceva ce e prezent în toată lumea nu văd o problemă. Dimpotrivă o văd ca pe o atracţie. Şi faptul că la noi se deschide activităţi pentru copii este un lucru bun - părerea mea", a spus edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

În pofida protestului, administraţia delfinariului nu a întrerupt spectacolul. Aceştia susţin că pentru mamifere au fost create condiţii prielnice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu