SPECTACOL PE PATRU ROȚI. Campionatul Național de Off-Road, organizat la Mereni

Embed:

Adrenalină, vuiet de motoare și distracție la maximum, în satul Mereni, raionul Anenii Noi unde a fost organizată a patra etapă a campionatului de off-road.

Competiția a atras aproape 40 de participanți din Ucraina, România şi Moldova. Pentru a testa capacitățile mașinilor, a fost pregătit un teren plin de obstacole.

Deşi traseul nu are decât 600 de metri misiunea de a ajunge la finiş fără a răsturna maşina a fost una complicată.
La cei 25 de ani, Ștefan Traistă spune că de trei ani nu-și imaginează viață fără off-road.

”Puțin m-am speriat că sunt primul. Traseul este un pic complicat. Mașina poate nu e dotată ca să facă față traseului, dar s-a descurcat", a spus ȘTEFAN TRAISTĂ, participant.

Şi alţi participanţi spun că şi-au pregătit minuţios maşinile pentru această cursă.

”Anvelopele sunt special pentru astfel de cursă. Anvelopele simple nu au aderență maximă cu pământul, căci aceste anvelope îți permit să faci practic orice”.

Iar pentru cei care investesc mii de euro în caii lor de fier, misiunea a fost o aventură. Horațiu Cristian a venit tocmai din România pentru a participa la această competiție. De cinci ani, bărbatul participă la astfel de curse, iar în Moldova este pentru prima dată.

”Mașina e pregătită mai mult pentru zone de urcare foarte mari. Teoretic, eu îi spun baghi vizion. Nu e o mașină care să circule pe stradă. Din punctul meu de vedere, este unul ușor. Sunt câteva zone foarte greu de accesat, dar nu pot să spun că e un traseu greu”, a spus HORAȚIU CRISTIAN, participant, România.

Evenimentul a adunat mii de curioși. Oamenii spun că au rămas impresionați de curajul celor care s-au aventurat într-o astfel de cursă.

”Ca prima dată, foarte bine și foarte interesant. Da, foarte tare iubesc adrenalina. Bravo băieților d ela noi din sat”.

”Super. - Ce anume? - Mai exact sunt mașinele de off-road, care sunt dotate bine și în același timp, șoferii care au experiență foarte bună”.

”Surprinsă de ceea ce se petrece. Foarte super. Niște emoții pozitive. Băieții sunt bravo. Se descurcă perfect."

Cursa a fost organizată în memoria regretatului pilot, Igor Cebanu, campionul primei etape. El a murit în urma unui accident rutier. La eveniment a fost prezentă mama acestuia.

”Foarte binevenită. În memoria la băiatul meu. Un băiat de aur am avut. 30: Această competiție cumva vă amintește fecior? - Desigur. Eu îl văd. Îl văd. Îmi amintește de tot. Peste tot locul el este”.

La finalul campionatului, cei mai buni piloți au fost premiați, iar aceștia au decis să doneze banii familiei pilotului Cebanu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu