Spectacol pe cerul Japoniei. Un cascador elveţian a zburat cu 300 km/h deasupra muntelui Fiji

Embed:

Cascadorul elveţian Yves Rossy a făcut spectacol pe cerul Japoniei. Supranumit „Jetman”, aventurierul a zburat, graţie costumului său înaripat, în preajma muntelui Fuji, unul dintre cele mai cunoscute simboluri din Ţara Soarelui Răsare, şi a atins viteza de 300 kilometri pe oră.

Fostul pilot militar, elveţianul Yves Rossy, supranumit "Jetman", a mai adăugat în colecţia sa un loc deasupra căruia a zburat folosind un costum special cu aripi, confecţionat din kevlar şi acţionat de patru motoare. Cascadorul a plutit asupra muntelui Fuji, din Japonia, timp de zece minute, timp în care a înconjurat de nouă ori coşul vulcanic al muntelui Fuji. Acesta a zburat cu o viteză medie de 200 de kilometri de oră, iar în momentul picajelor, elveţianul zburător a atins şi 300 de kilometri la oră.

Jetman, în vârstă de 54 de ani, a ajuns la înălţimea de 3.650 de metri şi a deschis paraşuta abia în momentul în care motoarele au cedat, iar până la sol au mai rămas 800 de metri.

Cu doar câteva zile în urmă, Ives Rossy a zburat cu echipamentul său special alături de două avioane militare deasupra Alpilor Elveţieni. Printre alte realizări ale lui Jetman se numără zborul deasupra Canalului Mânecii şi un zbor de opt minute deasupra Marelui Canion din SUA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu