Spectacol marca "Nopţi Albe" în Drochia şi Donduşeni. Trei şoferi s-au ales cu dosare penale (VIDEO)

Embed:

Zeci de şoferi din Drochia şi Donduşeni au fost traşi pe dreapta, noaptea trecută, în cadrul operaţiunii "Nopţi Albe".

Trei conducători auto se vor alege cu dosare penale pentru că au urcat în stare de ebrietate la volan. Doi dintre ei au refuzat să treacă testul de alcoolemie.

Unii şoferi care au întrecut măsura la băutură s-au dat în spectacol în faţa poliţiştilor: 

"Eu astăzi am consumat puţin alcool, dar după ce am lăsat maşina. -Să vedem cât alcool aţi consumat, suflaţi? -Dar, eu nu vreau să vă arăt. Dumneavoastă sărbători aveţi, hai să grăim aşa?! Mi-a sunat azi femeia şi mi-a spus că e gravidă de la mine."

Mai bine de un sfert de oră agenţii de patrulare au încercat să-l convingă pe şoferul arţăgos să treacă alcooltestul: 

"Refuz, că acesta e dreptul meu. Eu legile le-am citit nu că aşa, dar mai ceva. -Dacă refuzaţi automat o să vă intentăm dosar penal? -Stai oleacă, eu nu am fost la volan."

"- De ce aţi urcat la volan servit? - La mine copilul s-a urinat, eu mă duceam la magazin după pampers.- Cât alcool aţi consumat? -Două trei pahare cu vin."

Unul din şoferi conducea maşina băut şi fără permis de conducere. Mai mult, el se jura că nu se afla la volan:

"Nu vreau eu să mă cobor, nu vezi că sunt cu piciorul rupt. Pentru ce să suflu în dragger? Eu nu am treabă cu volanul. Ce, eu sunt şofer, sunt cu piciorul rupt ce fel de expertiză vreţi."

Şoferii prinşi în stare de ebrietate la volan vor trebui să achite amenzi usturătoare şi vor rămâne fără permis de conducere.

"Au fost stopate aproximativ 80 de unităţi de transport şi documentaţi trei şoferi în stare de ebrietate la volan. Aceşti şoferi riscă amendă de la 300 la 400 de unităţi convenţionale cu privarea dreptului de a conduce mijlocul de transport pe un termen de la trei la cinci ani", a spus inspectorul Grigore Tighineanu.

La operaţiunea "Nopţile Albe" din Drochia şi Donduşeni au participat patru echipaje ale Poliţiei de Patrulare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu