SPECTACOL la Copa Libertadores. River Plate a învins pe Boca Juniors cu 3-1

Embed:

Spectacol, tribune arhipline, goluri de generic și vedete ale fotbalului mondial pe stadion.

Toate acestea au fost ingredientele returului din finala Copei Libertadores dintre River Plate și Boca Juniors, disputată la Madrid, după ce în tur scorul, pe terenul "genovezilor", a fost egal, 2-2. "Milionarii" s-au impus cu scorul de 3-1, după prelungiri și au devenit campionii Americii de Sud.

Boca a deschis scorul în minutul 44. prin Dario Benedetto. "Milionarii" au restabilit egalitatea în minutul 68 în urma unei acțiuni colective, finalizată de Lucas Pratto.
După rezultatul de 1-1 înregistrat în primele 90 de minute, au urmat prelungirile.

Columbianul Wilmar Barrios de la Boca a încasat al doilea cartonaş galben în minutul 92 şi a fost eliminat. River Plate a preluat conducerea în minutul 109, grație golului înscris de Juan Quintero.

Boca a atacat pe final cu portarul Andrada, dar trupa pregătită de Guillermo Barros Schelotto nu a reuşit egalarea.

Scorul final a fost stabilit de Gonzalo Martinez, care a rămas singur cu poarta goală. Fanii "milionarilor" au început fiesta imediat după meci.

"Este un moment unic. Suntem foarte fericiți. Suporterii au fost liniștiți, nu au fost incidente. Ar fi trebuit să sărbătorim la Buenos Aires, însă s-a întâmplat să fie la Madrid."

De cealaltă parte, suporterii Bocăi au rămas dezamăgiți de rezultatul final, însă nu fac o tragedie din asta.

"Am părăsit amărâți tribunele, însă vreau să vă spun ceva: acest club e în inimile noastre. Acest meci nu schimbă nimic. Până vom muri, vom fi cu Boca peste tot."

La partida de pe Santiago Bernabeu au fost prezente mai multe vedete din lumea fotbalului internațional, precum Lionel Messi, Antoine Griezmann, Giorgio Chiellini și Paolo Dybala.

Victoria lui River Plate a declanşat nebunia pe străzile din Buenos Aires unde peste 40.000 de mii de fani au sărbătorit cucerirea trofeului.

Nu au lipsit nici incidentele, mai mulţi suporteri s-au luat la bătaie cu forţele de ordine, care au intervenit în forţă pentru a dispersa mulţimea.

Potrivit unui comunicat al poliției argentiniene 22 de persoane au fost arestate.

Pentru River, acesta este al patrulea trofeu, primul din 2015. "Milionarii" au mai câştigat Copa Libertadores în 1986 şi 1996. Boca rămâne cu şase trofee, ultimul cucerit în 2007.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu