Spectacol la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, competiție la care a început faza play-off cu sferturile de finală

Embed:

Echipa naţională a Finlandei a câştigat meciul cu cea a Suediei în timp suplimentar, scor 5-4. Finlandezii au deschis scorul după doar un minut, dar suedezii au egalat imediat și au câștigat prima repriză cu 2-1, apoi s-au desprins la 3-1 în debutul reprizei secunde.

Finlanda a egalat deja la mijlocul acesteia, dar Suedia a revenit în avantaj în ultimul minut: 4-3 după două reprize. Din nou, însă, finlandezii au găsit forțe să revină. Au înlocuit porarul cu al 6-lea jucător și au dus meciul în over-time, marcând în penultimul minut al timpului regulamentar. În over-time, finlandezul Manninen a marcat golul decisiv și și-a calificat echipa.

Echipa Finlandei va juca în semifinale cu reprezentativa Rusiei, care, la rândul ei, a învins formaţia Statelor Unite ale Americii cu 4-3. Gusev, Sergaciov, Kaprizov şi Grigorenko au înscris pentru ruși, iar Skjei, Hanifin şi DeBrincat au marcat golurile americanilor.

Într-un alt sfert de finală, Canada-Elveția, canadienii au evitat înfrângerea în ultima secundă. Severson a lansat de două ori pucul spre poartă, prima oară unul dintre fundași blocând cu patina. Pucul a trecut linia porții când până la expirarea timpului regulamentar mai rămâneau 4 zecimi de secundă.

În over-time, Stone a marcat şi echipa Canadei s-a calificat în semifinale, unde va întâlni naţionala Cehiei. La rândul ei, aceasta a dispus de Germania cu 5-1. Partidele din careul de aşi se vor juca sâmbătă.

Lasă un comentariu