Spectacol extraordinar la Noaptea Muzeelor. Sute de pasionaţi de artă şi cultură au vizitat Cetatea Sorocii (FOTOREPORT)

Embed:

Sute de oameni au vizitat aseară Cetatea Sorocii, care şi-a deschis porţile în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor. Pasionaţii de artă şi cultură au avut parte de show-uri cu foc și fum, piese de teatru, dansuri, operă, dar și un recital de balade. Spectacolul a început la ora 22:00 și a durat până după miezul nopții.

La eveniment au fost prezenți și invitați de peste Prut. Dansatorii ansamblului Plaiurile Mioriței din județul Buzău au încins atmosfera.  Oamenii au avut parte şi de un impresionant show cu focuri de artificii.

Invitații speciali ai serii au fost băieții din trupa Brio Sonores, care au încântat publicul:

"Este o onoare să cântăm într-un așa loc istoric, o atmosferă superbă. Chiar ne-am teleportat în acele timpuri care au făcut ca Moldova să devină un nume istoric."

"A fost o seară minunată, cu multe momente speciale, frumoase. Ne-au surprins oaspeții de la Buzău, dar și actorii din Chișinău."

"Extraordinar, un scenariu bine gândit, bine chibzuit în baza istoriei adevărate."

Şi copiii au fost impresionaţi de programele culturale de la cetate:

"Mi-a plăcut foarte mult muzica."

"O atmosferă foarte frumoasă. M-am simțit ca în trecut. Mi-a plăcut foarte mult."

Potrivit organizatorilor, scopul acestui eveniment este de a încuraja prețuirea patrimoniului cultural.

"Noaptea Muzeelor nu este numai o singură zi. Este dragostea noastră față de patrimoniul istorico-cultural. Suntem o generație care am venit pe acest pământ nu pentru a consuma, ci pentru a crea și pentru a proteja ceea ce ne-au lăsat generațiile trecute, și stră-străbuneii noștri", a declarat directorul muzeului Cetatea Sorocii, Nicolae Bulat. 

Proiectul Noaptea Muzeelor, organizat la Cetatea Sorocii" a ajuns, anul acesta, la a patra ediție.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu