Spectacol de Ziua Marinei, la Constanţa. Mii de marinari, zeci de nave, elicoptere şi ambarcaţiuni au arătat tot ce e mai bun în faţa oamenilor

Un spectacol grandios a fost organizat astăzi la Constanţa, de Ziua Marinei Române. Mii de marinari, zeci de nave, elicoptere, aeronave şi ambarcaţiuni au arătat tot ce e mai bun în faţa a mii de oameni adunaţi pe faleza din fața Comandamentului Flotei.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis, fiind însoţit de soţia sa, Carmen. Oficialul a a felicitat militarii marini pentru profesionalism şi pentru contribuţia esenţială privind menţinerea securităţii stabile la graniţa de sud-est a NATO. 

Şeful statului român a ţinut să precizeze că securitatea şi apărarea naţională nu se poate realiza fără o bună înzestrare şi modernizare a Armatei şi fără perfecţionarea continuă la militarilor.

În acelaşi timp, Klaus Iohannis a mai menţionat că dimensiunea maritimă reprezintă un element esenţial şi din această perspectivă accentul va fi pus pe componenta navală şi pe cea de apărare aeriană şi antirachetă.

"Marea Neagră şi întreaga sa regiune au o importanţă strategică deosebită nu numai pentru ţara noastră, dar pentru întregul spaţiu euro-atlantic. Pentru descurajarea actelor ostile în regiunea Mării Negre avem nevoie, în continuare, de o abordare coerentă şi coordonată la toate nivelurile",a declarat Klaus Iohannis
preşedintele României.

În timp ce preşedintele îşi susţinea discursul, unui militar american, prezent la eveniment, i s-a făcut rău şi a fost luat cu targa. După acest incident, Iohannis a devenit ţinta mai multor critici, fiind acuzat că nu a reacţionat în niciun fel. De altfel, situaţii similare se întâmplă frecvent în timpul ceremoniei dedicate Zilei Marinei, din cauza căldurilor şi a nehidratării. După discursurile oficiale, a urmat parada navală pe acordurile fanfarei. La un moment dat, trei nave militare au performat după "Valsul Rozelor" al lui Eugen Doga.

Anul acesta, Marina Română a aniversat 159 de ani. Evenimentul este strâns legat de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.

Lasă un comentariu