Spectacol de zile mari! Un bolid de Formula 1, pe pârtie la 1.600 de metri atitudine (VIDEO)

Embed:

Spectacol de zile mari în Kitzhbuhel. Pilotul de Formula 1 Max Verstappen a făcut show pe zăpadă la volanul bolidului cu ajutorul căruia echipa Red Bull a câştigat titlul de campioană în 2011.

În faţa a peste 3.500 de spectatori, Max Verstappen s-a dezlănţuit pe circuitul improvizat pe zăpadă. În vârstă de 18 ani, olandezul a condus bolidul de opt sute de cai putere la o altitudine de 1.600 de metri, pe o temperatură de minus 13 grade

Demonstraţia a fost realizată pentru a promova Marele Premiu al Austriei, care va avea loc în luna iulie a acestui an.

"Nu am putut atinge viteze prea mari, deoarece pista este denivelată. Totuşi, alunecările au fost superbe. Am încercat de două ori în timpul cursei. Mi-a plăcut. Chiar şi pista pare a fi din Formula 1, deoarece este delimitată prin culori", a declarat Max Verstappen. 

Max Verstappen este cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1. În 2014, olandezul a devenit pilot de teste în Marele Circ la vârsta de doar 17 ani.

Sezonul trecut a fost unul de vis pentru Verstappen. Acesta a acumulat 49 de puncte pentru echipa sa, Toro Rosso, şi s-a clasat pe locul 12 la sfârşitul campionatului. Pentru această performanţă, Verstappen a câştigat premiul "Personalitatea Anului 2015 în Olanda"

Noul sezon din Formula 1 va lua start pe 20 martie, cu Marele Premiu al Australiei.

Cea de-a 67-a ediţie a Marelui Circ va include 21 de curse. În 2016 va reveni Marele Premiu al Europei, care se va disputa pe 19 iunie, la Baku.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu