Spectacol de zile mari în memoria Mariei Bieşu. Spectatorii au avut parte de o surpriză inedită (VIDEO)

Embed:

Spectacol de zile mari, în memoria Primadonei Operei Naţionale, Maria Bieşu. Acesta a avut loc aseară, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet din Capitală. Spectatorii au avut parte şi de o surpriză inedită: să asculte pe viu una dintre cele mai cunoscute compoziţii muzicale - "Messa da Requiem" de Giuseppe Verdi.

Spectacolul a început cu o înregistrare audio a compoziţiei "Ave Maria" de Caccini, interpretată de Maria Bieşu. Printre cei care au urcat în scenă se numără Rodica Picireanu, Natalia Gavrilan din Italia, tenorul Igor Ţurcan, Capela Corală Academică "Doina", Orchestra şi Corul Teatrului Naţional de Operă şi Balet şi alţii.

Cei prezenţi la concert s-au arătat impresionaţi de eveniment. "Mi-a plăcut această iniţiativă de a comemora, la un an de zile, printr-un requiem foarte puternic. Este foarte important ca aşa personalităţi să fie susţinute în timpul vieţii. Să sperăm că astfel de momente ne vor face şi pe noi să avem o cultură mai înaltă, să fim mai buni şi mai îngăduitori", a declarat al doilea preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi.

"Demult nu am ascultat acest requiem de Verdi, o interpretare foarte reuşită. Păcat că nu am auzit-o astăzi pe celebra Maria Bieşu, pe care eu am avut personal fericirea să o ascult în această creaţie", a menţionat compozitorul Marian Stârcea.

"Evenimentul de astăzi este unul de anvergură. Şi ceea ce a fost în sală, un eveniment foarte frumos. Cu adevărat am primit o satisfacţie. Soliştii de astăzi s-au isprăvit de minune", a spus o persoană.

Soprana Natalia Gavrilian a spus că pentru cântăreţii de operă, 2013 este anul Giuseppe Verdi, deoarece se împlinesc 200 de ani de la naşterea marelui artist. "De fapt, Maria Bieşu a cântat foarte multe piese de-ale lui Verdi şi nu cred că ar fi potrivit să fi fost ales alt compozitor", a specificat Gavrilian.

Cel mai ieftin bilet la acest concert a fost 60 de lei.

Pe aceeaşi temă