Spectacol aviatic de amploare la Aeroportul Chişinău. Principalele momente ale evenimentului (FOTOREPORT)

Embed:

Un show aviatic grandios a avut loc, astăzi, la Aeroportul Internațional Chișinău. Peste 50 de piloţi din ţara noastră, dar şi din străinătate și-au demonstrat măiestria de a conduce aeronave de diferite tipuri.

Spectacolul a adunat mii de vizitatori.   

Oaspeţii evenimentului au urmărit cu sufletul la gură zborurile demonstrative. Cei mai impresionaţi au rămas copii:

"Mi-a plăcut cum au zburat piloţii, mai ales acesta, este foarte profesionist. Bine că sunt organizate astfel de evenimente pentru oameni, sunt momente plăcute, avem unde să ieşim şi ce să vedem."

"Este un show foarte frumos organizat, nu în fiecare zi vezi astfel de show-uri frumoase."

La showul aviatic au evoluat atât piloţi din Moldova, cât şi din România şi ţările baltice.

"Este o plăcere pentru Aeroclubul României să fie, din nou, la Chişinău. Am început aceasta cooperare acum câţiva ani şi a devenit o tradiţie, ne face plăcere să vinim în fiecare dată şi ne place foarte mult Moldova, avem foarte multe lucrurile comune", a declarat George Rotaru, director general Aeroclubului României.

"Sunt emoţii pozitive, plăcute, dar cea mai mare emoţie este atunci când vii în faţa publicului, este un program mixt de zboruri de demonstraţie şi zborurile cu avioane de linie", a mărturisit pilotul Iulian Scorpan. 

Şi expoziţia de avioane de mai multe tipuri, organizată în cadrul evenimentului, a atras sute de vizitatori:

"Ne place, am venit pentru al nostru mic, el este pasionat de avioane. Are şi o colecţia acasă."

"Mi-au plăcut cel mai mult baloane cu aer cald. Dintre avioane m-a impresionat TU 134, fiind cel mai mare."

"Este un show tradiţional organizat de toţi cei din aviaţia civilă a Republicii Moldova şi pentru prima dată în acest an avem un program foarte intens cu foarte multe actrobaţii aeriene, cu echipa foarte profesioniste", a precizat Radu Bezniuc, directorul Autorităţii Aeronautica Civilă.

În cadrul evenimentului au mai avut loc salturi cu parașuta şi zboruri cu baloane cu aer cald. Show-ul a fost organizat cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu