Specialiştii avertizează: Genele false pot duce la distrugerea genelor naturale

Genele false, o tendinţă care a înregistrat o evoluţie explozivă în moda din ultimii ani, reprezintă un veritabil pericol pentru genele naturale, deoarece cauzează avarierea structurii firelor de păr naturale şi, în unele cazuri, distrugerea iremediabilă a acestora.

Femeile s-au obişnuit să îşi curbeze genele, să le vopsească şi să le acopere cu straturi de tuş, în încercarea lor de a obţine un look perfect. În plus, doamnele şi domnişoarele apelează tot mai mult la aplicarea pe genele lor naturale a unui strat de lipici, pentru a-şi fixa genele false.

Experţii britanici au reacţionat faţă de această tendinţă din moda feminină şi au ţinut să le avertizeze pe femei în legătură cu riscurile şi pericolele la care se expun dacă apelează la astfel de produse, informează mediafax.ro.

"Genele false au potenţialul de a cauza distrugeri permanente dacă sunt purtate tot timpul sau dacă nu sunt înlăturate în mod corect, iar în cele din urmă oamenii au de suferit. Lipiciul folosit poate să creeze iritaţii şi o anumită tensiune, iar genele false pot să tragă după ele genele naturale atunci când sunt înlăturate", a declarat medicul Bessam Farjo, un reputat chirurg specializat în medicina reparatorie

Potrivit aceluiaşi expert, genele false sunt mai periculoase pentru femeile mature şi în vârstă, în comparaţie cu femeile tinere.

Lanţurile de magazine Debenhams, Boots şi Superdrug din Marea Britanie au raportat creşteri spectaculoase în ultimii ani în domeniul vânzărilor de gene false şi ale produselor adiacente.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu