Specialiştii avertizează: De ce să nu mai mănânci niciodată pâine

Chiar dacă Hristos a făcut pâinea să se dedubleze în povestioara SF cu apostolii, asta nu justifică faptul că tu ar trebui să dublezi valoarea de pe cântar.

Mâncarea la români e sacră. Mâncăm și fără să ne fie foame. Facem sex și fără să vrem să facem sex. O facem dintr-un instinct de strângători. O nație de hoarders. „Lasă, că nu se știe când o să vreau să fac sex și n-o să am cu cine. Fac acum, să-mi ajungă.”. Hedonismul ăsta dus la extrem este caracteristic românilor (și da, nu suntem singurii). Ne face plăcere să ne facem plăcere. Condimentăm și cel mai condimentat cotlet de porc, fiindcă ne place excesul, dar mai ales porcul.

După ce afli cum stă treaba cu mâncarea, afli că orice ai vrea să mănânci merge combinat cu pâine. Varză? Ia cu pâine. Piure? Ia cu pâine. Supă-cremă de broccoli? Ia cu crutoane. După ce ai explorat întreaga bucătărie românească, care e de fapt bucătărie internațională peste care ne-am pus fără drept ștampila, îți dai seama că pâinea face parte din noi. În structura ADN-ului unui român a fost semnalat pentru prima oară miezul de pâine, după care toate derivatele s-au născut în mod natural.

Coaja de pâine este, de fapt, inventată de daci acum 2000 ani. Tot atunci inventau și scrisul, pizza și băuturile energizante. Ah, ce vremuri. Acum abia dacă mai inventăm un format de emisiune original o dată la 20 ani. Of, of. Avem pâinea, avem românul. Ingredientele perfecte pentru un banc sec minunat, gen „Un român număra o pâine.

i în încheiere, ai putea să înlocuiești cele 100 de kcalorii din fiecare felie de pâine cu ceva mult mai bun, gen 300 grame de căpșune, 13 creveți, 3 clementine sau o banană, scrie zumi.md

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu