Specialişti francezi ne vor acorda asistenţă în crearea unui sistem de conservare a patrimoniului

Embed:

Guvernul îşi propune crearea unui sistem performant de conservare a patrimoniului cultural şi înăsprirea pedepselor pentru distrugerea monumentelor istorice.

În acest scop, ministrul Culturii, Monica Babuc, şi ambasadorul Franţei, Pascal Vagogne, au semnat un acord de cooperare. Astfel, specialiştii moldoveni vor prelua experienţa colegilor francezi. 

Acordul prevede consolidarea competențelor profesionale prin formarea experţilor în domeniu, dar și dezvoltarea urbanistică a Chișinăului.

"O colaborare între specialiștii din ambele țări, în ceea ce privește conservarea, protejarea și punerea în valoare a patrimoniului național cultural. Vorbim aici și de patrimoniul mobil și de cel urban și de cel arheologic, ridicarea capacităților profesionale a specialiștilor din Republica Moldova, prin intermediul transferului de experiență", a spus Monica Babuc.

Planul de acțiune pentru următorii trei ani va fi prezentat mâine în cadrul Forumului "Urbanismul și dezvoltarea durabilă a Chișinăului", organizat cu ocazia Zilei Internaționale a monumentelor și siturilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu