Specialişti: Dependența de cumpărături online ar trebui recunoscută drept boală mintală

Dependența de cumpărături online ar trebui recunoscută drept boală mintală, susțin psihoterapeuții. Cercetătorii spun că pot identifica simptome și caracteristici distincte ale afecțiunii și spun cum afectează mintea, scrie a1.ro.

Tulburarea de cumpărături-online este recunoscută de zeci de ani, dar specialiștii spun că aceasta ia un nou sens în epoca internetului și afectează acum una din 20 de persoane. Persoanele obsedate de cheltuielile online pot ajunge să ascundă lucrurile comandate, să ajungă la datorii, să se certe cu cei dragi și să-și piardă complet autocontrolul.

Dependența de cumpărături online poate duce anxietate și depresie, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Germania, deci trebuie recunoscută ca o boală oficială.

Dr. Müller, psihoterapeut la Școala Medicală Hannover din Germania, și colegii săi au declarat că această tulburare nu a fost recunoscută de prea mult timp.

Într-un studiu au analizat dovezile de la 122 de pacienți care solicită ajutor pentru dependențele de cumpărături online și au descoperit că au rate mai mari decât de obicei de depresie și anxietate. Aceștia susțin creșterea magazinelor online, a aplicațiilor și a livrării la domiciliu au adăugat o dimensiune cu totul nouă conceptului de "shopaholic".

Dar Dr. Müller și echipa spun că din ce în ce mai tineri prezintă semne de tulburări de cumpărături. Acestea pot duce la clacare, primejdei extremă și la alte probleme psihiatrice.

loading...

Lasă un comentariu