Speakerul Andrian Candu: Presa a fost, este și va rămâne binevenită în Parlament!

"Presa trebuie să asiste la ședințele Parlamentului, are acces în prezent și va avea în continuare", a scris pe pagina sa de Facebook preşedintele Parlamentului Andrian Candu.

Iată mai jos întregul text: 

"Un detaliu mai puțin cunoscut, ce nu a fost spus de cei care critică Parlamentul, este faptul că mass media are deja un loc rezervat în sala de ședințe plenare: toți reporterii acreditați au acces în încăperea unde se desfășoară ședințele Legislativului. 

De asemenea, jurnaliștii ce nu au solicitat acreditări permanente, oricând pot cere acreditări temporare, pe care le primesc în mai puțin de două ore.

Subiectul disputei dintre criticii actualului sistem și Parlament este accesul direct al cameramanilor. Reprezentanții unor instituții media solicită ca operatorii proprii de imagine să fie prezenți în sala de ședințe, deși Parlamentul are deja şase camere video și oferă imagini în direct, minut cu minut, pentru toate sursele media.

Pot fi găsite soluții logistice și pentru a satisface această solicitare, important este menținerea unui dialog constructiv și redarea situației în mod onest.

Repet, reporterii au acces la ședințele plenare, acum se cere ca și cameramanii să poată intra oricând în sală (deși unghiul de filmare nu permite ca aceștia să filmeze deputații din față.)

Descrierile de genul "accesul jurnaliștilor e blocat" nu reflectă realitatea. Or, o presă echidistantă înseamnă informare corectă.

Miercuri vom avea o întâlnire cu mai mulți reprezentanți media, împreună vom identifica soluțiile logistice și concluziile vor fi prezentate colegilor deputați, care vor lua o decizie în acest sens. Presa a fost, este și va rămâne binevenită în Parlament!"

PUBLIKA.MD reaminteşte că un grup de jurnalişti au protestat joia trecută în Parlament, pretinzând că nu ar avea acces la lucrările instituţiei. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu