Speakerul Andrian Candu anunţă că ar putea apărea o televiziune a Parlamentului

Embed:

Parlamentul Republicii Moldova și societatea civilă își vor conjuga eforturile pentru a exercita control parlamentar. Astfel, în viitorul apropiat vom fi martorii lansării unei platforme de comunicare transparente, şi anume, o televiziune a Parlamentului.

Subiectul a fost discutat de Președintele Parlamentului Andrian Candu în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Consiliului ONG.

"Ne dorim un dialog mult mai intens și mai productiv cu societatea civilă deoarece expertiza de care dați dovadă este binevenită pentru Parlament. Acordul de Asociere este, de fapt, programul nostru de guvernare", a precizat Andrian Candu.

Potrivit Președintelui Parlamentului, în prezent sunt examinate o serie de propuneri menite să sporească gradul de transparență a Legislativului și de deschidere față de cetățeni. Este vorba de implementarea unei rețele Intranet a Parlamentului, utilizarea serviciilor de e-guvernare și crearea unei televiziuni a Parlamentului.

"O televiziune a Parlamentului, care să fie difuzată prin cablu în regim non-stop, cum există în multe țări ale lumii, este necesară. Aceasta urmează să transmită în direct ședințele plenare, ale Biroului permanent și ale comisiilor permanente, ale grupurilor de lucru și comisiilor de anchetă, declarațiile de presă ale deputaților", a menționat Andrian Candu.

Președintele Parlamentului a încurajat reprezentanții societății civile să înainteze propuneri de perfecționare a cadrului legislativ național, în special la capitolul luptei împotriva corupției.

La rândul lor, reprezentanții societății civile au salutat acțiunile desfășurate de Parlament și menite să îmbunătățească procesul de comunicare cu cetățenii și societatea civilă, venind cu o serie de propuneri care să consolideze capacitățile instituționale ale Parlamentului, să faciliteze comunicarea cu comisiile parlamentare și să sporească gradul de transparență a activității parlamentare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu