SPD a votat pentru începerea negocierilor cu cancelarul Merkel în perspectiva unui nou guvern

Partidul Social-Democrat german (SPD), reunit în congres, a votat cu o largă majoritate în favoarea începerii de negocieri cu conservatorii cancelarului Angela Merkel în perspectiva formării unui nou guvern, transmit agențiile internaționale de presă, scrie agerpres.ro.

Votul delegaților la congres le dă undă verde liderilor formațiunii să discute cu blocul Uniunea Creștin-Democrată/Uniunea Creștin-Socială (CDU/CSU) opțiuni printre care se regăsesc reînnoirea marii coaliții", o cooperare informală sau un acord formal prin care social-democrații să susțină un guvern conservator minoritar prin respingerea anumitor moțiuni parlamentare.

Partidul Social-Democrat și-a schimbat recent decizia de a trece în opoziție, după un rezultat slab fără precedent obținut la alegerile legislative din septembrie. La sfâșitul lunii noiembrie, liderul SPD Martin Schulz s-a declarat deschis față de începerea de negocieri, după ce tratativele dintre conservatorii cancelarului Merkel și două formațiuni mai mici, liberalii și Verzii, au eșuat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu