Spaţiul aerian din estul Ucrainei a fost închis pentru zborurile civile

Embed:

Spaţiul aerian din estul Ucrainei a fost închis pentru zborurile civile. Potrivit responsabililor din aviaţia de stat a ţării vecine, decizia va rămâne în vigoare până la stabilizarea situaţiei în regiune. Între timp, operaţiunea antiteroristă continuă. Până acum, armata a reuşit să elibereze şase oraşe din estul Ucrainei. 

Doi oameni au murit, iar patru au fost răniţi la Lugansk după ce câteva fragmente de proiectil au lovit un microbuz de linie. Autorităţile îi îndeamnă pe civili să rămână în casele lor.

Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a declarat în timpul unei întâlniri cu omologul său italian că pacea în estul ţării va fi instaurată dacă Rusia îi va convinge pe insurgenţi să predea armele.

"Avem nevoie de un semnal clar, inclusiv din partea Federaţiei Ruse, că separatiştii sunt deschişi spre un armistiţiu bilateral", a declarat Klimkin.

Ministrului ucrainean al Apărării a anunţat că rebelii proruşi au minat şoselele Sloviansk-Kramatorsk şi Sloviansk- Artemovsk. Potrivit oficialului, există un risc sporit ca acestea să explodeze, de aceea militarii au lansat o operaţiune de dezamorsare a minelor. Totodată, Kievul a dispus blocarea căilor de acces spre oraşele Doneţk şi Lugansk. Decizia nu se referă însă şi la civili, care pot părăsi localităţile.

Reprezentanţii Consiliului pentru Securitate şi Apărare de la Kiev au mai precizat că autorităţile au preluat controlul integral asupra frontierei cu Rusia. Totodată, ei au anunţat că, de la lansarea operaţiunii antiteroriste, teritoriul controlat de separatiştii proruşi s-a micşorat de două ori. Iar Rusia a cerut OSCE să organizeze o şedinţă specială pentru a discuta despre criza umanitară din Ucraina.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu