"Spaţii Verzi" NU face faţă consencinţelor intemperiilor: Angajaţi insuficienţi şi puţină tehnică de intervenţie

Asociația de gospodărire a spațiilor verzi din Chișinău a înregistrat circa 1.500 de apeluri de la cetățeni care au cerut înlăturarea arborilor și crengilor masive care au căzut peste ferestre, balcoane sau mașini. Șeful întreprinderii, Eliferii Haruţa, spune că intervenția este dificilă din cauza numărului insuficient de muncitori, dar și a lipsei utilajelor necesare, transmite IPN.

Întreprinderea dispune de șapte turnuri şi șase tractoare cu remorcă. Acestea sunt unitățile cu care intervine în întreg orașul.

Ca urmare a ninsorilor abundente din 20 și 21 aprilie, în Capitală au fost deteriorate peste o mie de conductoare electrice, au fost semnalate circa 450 de rupturi de cablu, 124 de piloni căzuți și alții 700 înclinați, care stau să cadă.

Un calcul estimativ al întreprinderii "Lumteh" arată e nevoie de 11 milioane de lei pentru restabilirea rețelelor.

Pentru lucrările de deszăpezire şi presărare cu material antiderapant s-a cheltuit circa un milion de lei. Pentru că utilajele de intervenție sunt învechite, drumarii l-au reparat pe unele din ele și de trei ori pe noapte.

Primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a spus că în fiecare pretură de sector sunt create echipe din militari şi personal care înlătură consecințele calamității.

Un apel către locuitorii Capitalei este să strângă crengile din curțile de bloc şi să le depoziteze lângă stradă.

Vineri şi sâmbătă va fi pus la dispoziție transport pentru evacuarea acestora. Masa lemnoasă este transportată la depozitul improvizat pe Stadionul Republican.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu