Spărgeau bancomate şi furau MII DE LEI. Cinci indivizi din Sângerei şi Căuşeni, REŢINUŢI (VIDEO)

Embed:

Cinci membri ai unei grupări criminale, specializată în săvârşirea furturilor de bani din bancomatele ce aparţin unor bănci comerciale din Chişinău, au fost reţinuţi de oamenii legii. Ei au adus prejudicii de peste 1.000.000 de lei, dintre care un caz de spargere a fost înregistrat în comuna Stăuceni.

Indivizi s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 24 ani şi 39 ani, originari din raioanele Sângerei şi Căuşeni, dintre care doi anterior judecaţi pentru diverse infracţiuni. Suspecţii au fost reţinuţi în flagrant delict în sectorul Ciocana, în timp ce se pregăteau să perforeze un bancomat cu ajutorul unui polizor unghiular şi să sustragă sumele de bani. 

Potrivit poliţiei, gruparea criminală îşi planifica acţiunile în cele mai mici detalii, întrucât acţionau rapid şi timp de aproximativ 40 de secunde sustrăgeau banii din bancomat până la intervenţia agenţilor de pază. Bănuiţii utilizau un polizor unghiular, confecţionat artizanal şi modernizat doar în acest scop, având capacitatea de a perfora cu uşurinţă metalul, din care era construit bancomatul. Totodată ei se foloseau de mănuşi şi măşti medicinale, cu scopul de a ascunde urmele comiterii infracţiunii. De la locul crimei dispăreau imediat într-o direcţie necunoscută cu un automobil.

Bănuiţii riscă de la 7 până la 12 ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu