Spaniolul Nani Roma, aproape de a deveni câştigător al Raliului Dakar

Embed:

Nani Roma este foarte aproape să câştige Raliul Dakar. Conducătorii echipei Mini au hotărât ca piloţii care concurează să nu mai forţeze pentru a evita incidente. Astfel, soarta cursei la clasa auto pare decisă. Cu două etape înainte de final Nani Roma, Stephane Peterhansel şi Nasser Al-Attiyah sunt pe primele trei locuri la general.

X-Raid Mini a impus ordine de echipă prin care le-a interzis lui Nani Roma şi Stephane Peterhansel să forţeze. Echipa a luat această decizie pentru a-şi asigura prezenţa pe toate cele trei poziţii ale podiumului.

Victoria în a 11-a etapă i-a revenit lui Orlando Terranova, urmat de Roma, Giniel de Villiers şi Peterhansel. Diferenţa dintre Roma şi Peterhansel a fost de aproximativ trei minute, astfel că spaniolul are acum un avans de peste cinci minute în faţa francezului în clasamentului general. Pe locul trei la general este Nasser Al-Attiyah.

La clasa moto, spaniolul Marc Coma a câştigat etapa şi şi-a consolidat primul loc în clasamentul general, având peste 50 de minute avans faţă de al doilea, compatriotul său, Joan Barreda Bort. Podiumul etapei a fost completat de francezii Cyril Despres şi Olivier Pain.

Etapa a 12-a se va desfăşura între localităţile El Salvador şi La Serena, iar sâmbătă Raliul Dakar se încheie la Valparaiso, în Chile.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu