Spania e campioană europeană şi la tineret

Embed:

Spania e campioană europeană şi la tineret! Selecţionata Under 21 s-a impus la turneul final al Campionatului European găzduit de Danemarca după ce a învins în finală Elveţia, scor 2-0.

Reprezentativa Spaniei a câştigat, pentru a treia oară Campionatul European de tineret, după ce a învins selecţionata Elveţiei, scor 2-0. Astfel, tinerii spanioli au urmat exemplul seniorilor, campioni mondiali şi europeni, confirmând astfel supremaţia ibericilor în fotbalul mondial.

Ibericii au deschis scorul la finalul primei reprize, prin mijlocaşul echipei Athletic Bilbao Ander Herrera în minutul 41. Thiago Alcantara, jucătorul Barcelonei a reuşit un gol superb, învingându-l pe un Yann Sommer, surprins ieşit dintre buturi, cu un şut de la peste 35 de metri.(AMBIANŢĂ 1:13-1:20)

Spania, care succede în palmares Germaniei, a obţinut al treilea titlu la tineret, după cele din 1986 şi 1998, dar este în urma Italiei, cu cinci victorii în palmares.

Elveţia era în căutarea primului titlu. Spania şi Elveţia, cele două finaliste, precum şi Belarus, locul trei după succesul în faţa Cehiei, scor 1-0, sunt calificate pentru Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu