Spania a devenit din nou gazda Cupei Mondiale de ciclism

Embed:

Pentru a şasea oară în istorie, Spania va găzdui Campionatul Mondial de ciclism, ediţia din 2014.

Oraşul Ponferrada, aflat în apropiere de frontiera cu Portugalia va organiza în toamna lui 2014 a 81-a ediţie a Campionatelor Mondiale de Ciclism. Anunţul a fost făcut de Uniunea Internaţională de Ciclism, ai cărei membri au decis că dosarul înaintat de localitatea iberică este cel mai complet. Oficial, Ponferrada va primi competiţia în luna septembrie, la Copengaha, acolo unde vor avea loc Campionatele Mondiale din 2011.

Spania a fost ultima oară gazdă a întrecerilor în 2005, oraşul Madrid fiind ales atunci. Acum şase ani, belgianul Tom Boonen s-a impus în cursa pe şosea, în vreme ce australianul Michael Rogers a triumfat la contratimp, unde l-a învins pe reprezentantul gazdelor, Ivan Gutierrez.

Dacă ediţia din 2011 va fi organizată de Danemarca, Olanda şi Italia vor fi ţările care îi vor primi pe cei mai importanţi rutieri ai lumii în anii viitori. Pentru 2015, lupta se dă între Oman şi oraşul american Richmond.

Titlurile supreme sunt deţinute de norvegianul Thor Hushovd, pe şosea, şi de elveţianul Fabian Cancellara, care anul trecut a câştigat pentru a patra oară în carieră aurul la contratimp.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu