Spania a cucerit pentru a 6-a oară Cupa Davis

Embed:

Echipa naţională de tenis masculin a Spaniei a cucerit pentru a 6-a oară Cupa Davis. În finala turneului de la Madrid, ibericii au învins reprezentativa Canadei cu scorul de 2-0.

Punctul decisiv a fost obţinut de Rafael Nadal. Liderul mondial s-a impus în faţa lui Denis Şapovalov, scor 6-3, 7-6. În tiebreak-ul din setul secund, nord-americanul a avut o minge de set, pe care însă a ratat-o. Rafa a revenit şi a câştigat partida.

"Echipa noastră este grozavă. Nu văd multe echipe la care toţi cei 5 tenismani participă la turneu. Fiecare din noi a jucat cel puţin câte o partidă. Acesta este farmecul competiţiei respective. Toţi membii echipei noastre au contribuit la victorie", a precizat Nadal.

În prima partidă a finalei, Roberto Bautista Agut a dispus de Felix Auger-Aliassime, scor 7-6, 6-3.

În acest an, partidele Grupei Mondiale a Cupei Davis s-au desfăşurat într-un format nou. 18 echipe naţionale au participat la turneul final de la Madrid, care a durat timp de o săptămână. Formaţiile au fost împărţite în 6 grupe, iar fiecare confruntare a inclus câte două partide de simplu şi câte una de dublu.

În play-off s-au calificat câştigătoarele grupelor şi două cele mai bune clasate de pe locul secund.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu