"Spaima Diviziei A", convocat la naţională pentru amicalul cu echipa Qatarului. Povestea de succes a lui Artiom Zabun

Embed:

Supranumit ”spaima Diviziei A” la fotbal, Artiom Zabun a fost convocat în premieră la echipa națională a Moldovei. De aproximativ 15 ani un jucător nu a mai fost selecționat la prima reprezentativă din ligile inferioare ale competiției interne.

"M-au sunat prietenii și mi-au spus că sunt convocat la națională. Nu am crezut. Am crezut că își bat joc de mine. După ce s-a confirmat, am rămas fără cuvinte. Cum așa un jucător din Divizia A. Recent, am debutat abia la naționala de tineret. Nici nu mi-a trecut prin gând că voi ajunge la naționala mare. Încă nu m-am obișnuit cu ideea că sunt la națională.Este un fel de euforie înainte de meci. Fierb pe dinăuntru și aștept cât mai repede să debutez", a mărturisit atacantul. 

Artiom Zabun s-a îndrăgostit de fotbal de la o vârstă fragedă, deși iniţial a practicat baschetul şi voleiul:

"Moldova a întâlnit Turcia. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Tata m-a luat cu el la meci. A fost primul meci al meu cu tribunele pline. Când a marcat Moldova tribunele au ”explodat”. Au fost sentimente incredibile. Mi s-a făcut pielea de găină. Din acea clipă mi-a plăcut fotbalul și visam să ajung la echipa națională."

Artiom Zabun are 20 de ani și a marcat de 21 de ori în acest sezon al Diviziei A pentru Vioctoria Bardar. Idolii lui sunt Karim Benzema și Luis Suarez.

La fel ca și lui Artiom Zabun, nici lui Dinu Graur nu i-a venit să creadă că a fost convocat la națională. 

Tatăl meu a fost mai fericit ca mine. Știți că în lumea fotbalului sarcasmul este destul de mare și nu m-am așteptat. După ce am aflat o sută de procente m-am mândrit", a spus Dinu Graur.

Aflat la Doha, Graur spune că îi place capitala Qatarului, dar nu ar vrea să locuiască aici. În același timp fundașul susţine că nu ar da cu piciorul unei eventuale oferte venite din partea unui club local:

"De prins un transfer la un club din Qatar? Da, dar după asta de revenit acasă."

Artiom Zabun, Dinu Graur și Sergiu Plătică sunt cei trei jucători convocaţi în premieră la națională și ar putea debuta în amicalul de marţi cu Qatar.

CITEŞTE ŞI: Echipa națională de fotbal a Moldovei a ajuns în capitala Qatarului. Primele impresii

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu