SpaceX confirmă că una dintre capsulele sale Crew Dragon a fost distrusă în timpul unui test

Compania lui Elon Musk a confirmat că a pierdut capsula echipajului în cadrul unui test al propulsoarelor care a avut loc lună trecută şi a fost efectuat la sol în Cape Canaveral, Florida.

Conform lui Hans Koenigsmann, vicepreşedintele SpaceX, o anomalie la unul dintre motoare a distrus capsula Crew Dragon. Nimeni nu a fost rănit în urma exploziei, însă investigatorii nu au reuşit să găsească până acum cauza exactă a acesteia.

Capsula Crew Dragon este construită pentru a transporta astronauţii între Pământ şi Staţia Spaţială Internaţională şi nu a fost până acum folosită decât în cadrul unor misiuni fără echipaj la bord.

Koenigsmann a vorbit joi cu cei de la CNBC despre testul eşuat, spunând că totul a decurs conform planului la început, propulsoarele Draco şi capsula Crew Dragon funcţionând în parametri normali.

”Le-am pornit în două seturi, fiecare pentru 5 secunde, şi totul a mers bine” a spus Koenigsmann.

Însă chiar în momentul în care se pregăteau să pornească propulsoarele SuperDraco, care sunt construite pentru a transporta astronauţii departe de rachetă în cazul unei probleme în timpul decolării, o anomalie a cauzat explozia care a distrus capsula.

”Deşi este prea devreme pentru a confirma o cauză, datele iniţiale indică faptul că anomalia s-a produs în timpul activării sistemului SuperDraco” a declarat Koenigsmann, adăugând că motoarele SuperDraco au fost testate de aproximativ 600 de ori până acum şi că nu există vreun motiv care să arate că problema s-ar fi produs la nivelul acestora, scrie adevarul.ro

În ciuda acestei întâmplări, SpaceX a anunţat că doreşte să folosească în continuare capsula tip Crew Dragon pentru misiunile de aprovizionare către Staţia Spaţială Internaţională.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu