SpaceX a lansat cu succes un satelit taiwanez folosind o rachetă reutilizabilă

Compania americană privată SpaceX a plasat cu succes pe orbită un satelit taiwanez folosind o rachetă reutilizabilă, în cadrul unei lansări ce a avut loc joi de la baza spațială Vandenberg din California, informează DPA, scrie agerpres.ro.

O rachetă din gama Falcon 9 a decolat la ora locală 11:51 (18:51 GMT) și a plasat pe orbită Formosat-5, un satelit de monitorizare terestră, conceput de National Space Organisation din Taiwan, au precizat reprezentanții companiei SpaceX.

La câteva minute după lansare, prima treaptă a rachetei Falcon 9 a revenit cu succes la sol, aterizând la punct fix, pe o barjă aflată în Oceanul Pacific.

Compania SpaceX, al cărei sediu general se află în California, a folosit pentru prima dată o rachetă parțial "reciclată" pentru a lansa un satelit în luna martie.

Rachetele reutilizabile sunt considerate un element central al strategiei de reducere a costurilor aferente lansărilor spațiale, în contextul în care NASA a încheiat contracte de colaborare cu companii private cu scopul de a transporta provizii și echipamente și, în cele din urmă, echipaje de astronauți, la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu