Soţii Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost deshumaţi astăzi, pentru a li se lua probe biologice

Embed:

Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost deshumaţi, astăzi, la cererea urmaşilor cuplului. Vor fi luate probe biologice, care urmează să fie cercetate în laborator pentru testarea ADN. Astfel, autorităţile române vor afla dacă rămăşiţele din cele două morminte, din cimitirul Ghencea Militar, aparţin soţilor Ceauşescu.

Potrivit celor prezenţi la cimitir, sicriul lui Nicolae Ceauşescu nu era putrezit, ci doar uşor înnegrit, din cauza timpului. Deshumarea a fost cerută de Mircea Oprean, soţul Zoiei Ceauşescu. Fiica soţilor Ceauşescu, Zoia, a încercat să demonstreze că părinţii ei nu sunt îngropaţi la cimitirul Ghencea Militar şi a cerut exhumarea lor de nenumărate ori. Magistraţii români nu au fost însă de acord cu acest lucru. În aprilie 2005, Zoia Ceauşescu, a cerut concesionarea mormintelor părinţilor săi. Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane a României a declarat că nu face acest lucru, din cauză că nu există un document oficial, care să demonstreze că acolo este înmormântat cuplul Ceauşescu.

În septembrie 2005, Judecătoria sectorului 5 din Bucureşti a obligat Ministerul român al Apărării Naţionale să demonstreze că soţii Ceauşescu se află în mormintele respective. Mircea Oprean, a declarat că dacă soţii Ceauşescu nu sunt îngropaţi acolo, va da statul român în judecată, "pentru că el trebuie să ştie unde sunt rămăşiţele". Bărbatul a mai adăugat că "Iliescu, Voican - Voiculescu, Petre Roman şi ceilalţi trebuie să răspundă pentru aceste crime".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu