Sosirea primăverii aduce tot mai mulţi moldoveni în sălile de sport

Embed:

Sălile de sport au tot mai mulţi clienţi în ultima perioadă. Dacă femeile vor să scape de kilogramele în plus pentru a arata impecabil odată cu venirea primăverii, bărbaţii îşi doresc tonifierea muşchilor. Totuşi, instructorii şi medicii recomandă evitarea suprasolicitărilor.

Specialiştii spun că cele mai eficiente exerciţi pentru arderea caloriilor sunt cele de pe banda rulantă şi bicicleta eliptică. Totuşi, pentru a obţine rapid rezultatul dorit, este bine ca antrenamentele să aibă loc sub supravegherea instructorilor. Nutriţioniştii recomandă şi o alimentaţie sănătoasă, bazată pe legume, fructe şi evitarea mâncărurilor bogate în grăsimi.

"Sunt exerciţii de bază care se practică cu greutăţi libere cu gantere şi cu bară şi sunt exerciţii de izolare care se practică la aparatele de fitness", a declarat instructorul sportiv Emil Onoico.

Unii oameni frecventează antrenamentele cu regularitate, iar alţii preferă să alerge în aer liber. Iată ce spun ei:

"Vin de trei ori pe săptămână ca să mă menţin în formă, ca să arăt bine la primăvară când mergem în vacanţă".

"Iarna am făcut o pauză, dar acum am revenit la antrenamente".

"E mult mai simplu să vii să alergi dimineaţa decât să mergi după serviciu la sport".

Nutriţioniştii spun că alimentaţia bogată în fructe şi legume este la fel de importantă.  

"Salate din crudităţi, poate pentru detoxifiere. Mă refer la varză , morcov, sfeclă, ţelină, pe ulei de masline, pe ulei din seminţe de struguri", a eclarat medicul nutriţionist Luminiţa Suveică.

Necesarul zilnic pentru o viaţă sănătoasă este de aproximativ 1.500 de calorii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu