Sorin Cîmpeanu: Un nou scrutin e cel mai prost scenariu

Alegerile anticipate ar fi cel mai prost scenariu pentru Republica Moldova, întrucât incertitudinea de pe scena politică ar duce la îngheţarea investiţiilor, dar şi a relaţiilor cu organizaţii financiare cum ar fi Fondul Monetar Internaţional şi Banca Europeană de Investiţii. Este părerea deputatului român Sorin Cîmpeanu, fost ministru al educaţiei în Guvernul Ponta.

"Toată lumea pierde. Pierde poporul basarabean, pierd partidele implicate în negociere, pierde Moldova în ansamblul ei pentru că ratează momente importante de negociere pentru obiectivele de ţară asumate. Dacă ai făcut nişte paşi în faţă, în această perioadă de timp, până la eventualele alegerile anticipate, nu faci decât să pierzi. Dar toată lumea îşi doreşte să câştige", a spus deputatul român, Sorin Cîmpreanu.

Deputatul partidului Pro România, Sorin Cîmpeanu, vizitează Republica Moldova în contextul alegerilor europarlamentare din 26 mai. El a venit la Chişinău pentru a-l susţine pe Iurie Leancă, numărul patru pe lista Pro România la scrutinul care se va desfăşura peste două săptămâni.

"Va fi pentru prima oară când un cetăţean moldovean este membru al Parlamentului European. În aceştia 69 de ani nici un cetăţean nu a mai fost membru al Parlamentului European. Acum va fi şi va fi un profesionist care înţelege foarte bine contextul internaţional. Un profesionist în politica externă", a spus deputatul român, Sorin Cîmpreanu.

La rândul său, vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a dat asigurări că deşi la Bruxelles va fi deja deputat român, promovarea intereselor Republicii Moldova va rămâne pe agenda lui.

"Să încercăm să obţinem oferirea de fonduri de pre aderare pentru Republica Moldova. Fără aceste fonduri e foarte greu să fii competitiv, fermierii noştri. Să avem acces la mai mulţi bani pentru proiecte de infrastructură. Voi pleda pentru mărirea fondurilor de coeziune. Aceste fonduri să nu se oprească pe regiunea Prutului, cum se întâmplă astăzi. Să încercăm să le extindem peste Prut", a spus preşedintele PPEM, candidat la europarlamentare, Iurie Leancă.

Din cele 751 de fotolii din parlamentul european, României îi revin 32. În această cursă vor lupta 13 formaţiuni şi alianţe politice de peste Prut şi trei candidaţi independenţi.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu