Sora liderului nord-coreean Kim Jong-un va participa la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang din Coreea de Sud

Sora liderului nord-coreean Kim Jong-un se va deplasa în Coreea de Sud pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, a anunţat miercuri Ministerul sud-coreean al Unificării.

Kim Yo-jong va face parte din delegaţia la nivel înalt aşteptată vineri în Coreea de Sud şi care va fi condusă de şeful de stat onorific al Coreei de Nord, cum s-a anunţat anterior, scrie Agerpres.ro.

Duminică, guvernul sud-coreean a făcut cunoscut că un înalt responsabil nord-coreean cu atribuţii onorifice se va deplasa vineri în Coreea de Sud pentru o vizită de trei zile, vizita având legătură cu Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang. Numele oficialităţii nord-coreene este Kim Yong-nam, preşedintele prezidiului Adunării Populare Supreme (parlamentul nord-coreean controlat de partidul unic), care ocupă funcţia simbolică de şef de stat nord-coreean. Acesta nu este înrudit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un.

În ce o priveşte, Kim Yo-jong, despre care se crede că are aproape 30 de ani, a fost promovată în octombrie în biroul politic al Partidului Muncitoresc, forul de decizie prezidat de fratele ei. Ea a fost văzută de multe ori alături de Kim Jong-un în "vizite de orientare pe teren" şi este responsabilă cu propaganda.

Ar fi prima vizită în Coreea de Sud a unui membru al familiei Kim, care conduce de trei generaţii Coreea de Nord, notează Yonhap
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu