ŞOR ŞI LUCINSCHI, LA JUDECATĂ: Şedinţa a fost amânată iar, din lipsa judecătorului

Embed:

Primarul oraşului Orhei, Ilan Şor, unul dintre martorii cheie ai acuzării în dosarul fostului deputat PLDM, Chiril Lucinschi, s-a prezentat, în sfârşit, la judecătorie. Asta după ce, anterior, a lipsit de mai multe ori.

Nici de această dată însă, el nu a depus mărturii. Şedinţa de judecată a fost amânată, deoarece magistratul care examinează cazul s-a îmbolnăvit.

"Ce o să declaraţi instanţei, domnul Şor?
 - Veniţi la Orhei la inaugurarea bradului şi o să vă spun totul", a spus martorul, Ilan Şor.

Ilan Şor şi Chiril Lucinschi au intrat pe rând în sala de judecată, dar nu s-au reţinut mult acolo. Martorul şi inculpatul, care erau odată prieteni buni, nici măcar nu s-au salutat.

Lucinschi a fost prezent şi la unul dintre cele mai importante evenimente din viaţa lui Şor, atunci când şi-a unit destinul cu interpreta rusă Jasmin.

"- Cu domnul Şor aţi reuşit să vorbiţi?
- Nu.
- Nu aţi schimbat nicio vorbă?
- Nu.
- Dar când aţi vorbit ultima oară ?
- Mmmm mai mult de doi ani", a spus inculpatul, Chiril Lucinschi.

Următoarea şedinţă de judecată a fost fixată pentru 13 decembrie. Fiul fostului președinte al țării a fost reținut în data de 25 mai.

Chiril Lucinschi este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari. El respinge însă acuzaţiile.

Dacă i se va demonstra vinovăţia, el riscă până la 10 ani de închisoare. Ilan Şor a fost condamnat la puşcărie într-un dosar ce vizează dispariția banilor de la Banca de Economii, dar se află în libertate până la o sentinţă definitivă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu