Sony se laudă cu cel mai luminos ecran de telefon de pe piaţă

Sony Mobile Communications a iniţiat un experiment cu ajutorul unui laborator independent de testare, pentru a măsura luminozitatea display-ului Xperia P, comparativ cu alte 11 modele de smartphone-uri de pe piaţă, scrie hit.ro.

TESTfactory a redus la minim toate influenţele externe, a setat la maxim luminozitatea modelelor testate şi a folosit un spectometru pentru a măsura gradul de luminozitate al fiecărui display.

Modelul Sony Xperia P a obţinut cel mai bun rezultat, cu un scor de 867 cd, unitatea de măsură a intensităţii unei surse de lumină. Luminozitatea unui smartphone normal, variază între 300 şi 500 cd.

Potrivit Sony, rezultatele au fost obţinute datorită tehnologiei Sony WhiteMagic, folosită pentru prima dată pe smartphone-uri. Pe un display LCD normal, culoarea fiecarui pixel (inclusiv alb), este obtinuţă din combinarea a trei subpixeli: roşu, albastru şi verde.

Display-ul Reality de 4 inci, cu Mobile BRAVIA Engine, al smartphone-ului Xperia P, are un al patrulea subpixel, alb, a cărui prezenţă permite cresterea luminozităţii automate a display-ului şi redarea imaginilor clare şi în detalii îmbunătăţite, chiar şi la lumina soarelui.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu