Sony Ericsson a fost cumpărată de Sony

Ericsson a anunţat joi, 27 octombrie, că a vândut lui Sony cele 50% din acţiunile Sony Ericsson pe care le deţinea. Ştirea nu este o noutate, aceasta tranzacţie fiinf sugerată de cele două companii de ceva timp. Tranzacţia include mai multe clauze, cea mai importantă fiind aceea că Ericsson va primi de la Sony 1,05 miliarde de euro.

Cumpărând Sony Ericsson, compania japoneză are acum posibilitatea să integreze telefoanele mai bine cu ecosistemul propriu, mai precis cu liniile Bravia şi Playstation. Sony păstrează accesul la o serie de patente legate de telefoanele mobile, patente obţinute de Sony Ericsson de-a lungul timpului.

Sony Ericsson deţine la ora actuală o cotă de piaţă de 11% în segmentul telefoanelor ce rulează sistemul de operare Android. Doar 20% din vânzările Sony Ericsson sunt reprezentate de telefoane de tip feature phone, ele urmând să dispară din oferta producătorului în următorul an. În urma acestei tranzacţii, Sony îşi va putea permite să scoată pe piaţă un adevărat Playstation Phone.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu