Sondajul americanilor de la IRI: Doar PSRM, PAS și PDM trec în Parlament. Vlad Plahotniuc urcă în topul primilor politicieni, iar Chirtoacă e pe ultimul loc, la egalitate cu Șor

Embed:

Rezultatele celui mai recent sondaj realizat de Institutul Republican Internaţional din Statele Unite arată că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar intra doar trei partide.

Este vorba despre PSRM, PAS şi PDM. Potrivit sondajului, din numărul celor decişi, pentru socialişti ar vota 34 la sută, Partidul Maiei Sandu este susţinut de 23 la sută dintre cei care au indicat o opţiune de vot, iar Partidul Democrat a înregistrat o cotă de nouă la sută.

PCRM, Partidul "Demnitate şi Adevăr" al lui Andrei Năstase, formaţiunea "Partidul Nostru" şi liberalii nu trec pragul electoral. 

Liderii formaţiunilor care nu ar ajunge în viitorul Parlament nu au comentat, deocamdată, rezultatele studiului. Participanţii la sondaj au fost întrebaţi şi cât de active sunt partidele. 

Fiecare al doilea moldovean consideră că cel mai prezent în teritoriu este Partidul Socialiştilor, urmat de Partidul Democrat, considerat activ de 36 la sută dintre intervievaţi. Partidul "Acţiune şi Solidaritate" a înregistrat, la acest capitol, o cotă de doar 21 la sută, iar formaţiunea lui Renato Usatîi şi liberalii - 17, respectiv, 12 la sută. Doar 21 la sută cred că reprezentanții PAS sunt activi în teritoriu, iar 17 la sută consideră că formaţiunea Partidul Nostru este cea mai activă, în timp ce doar 12 % au spus că este vorba despre liberali. 


Dacă să vorbim despre politicienii care se bucură de cea mai mare încredere, atunci pe primul loc se află şeful statului, cu 26 de %, pe locul doi este Maia Sandu cu 15 la sută, urmată de Andrei Năstase și Pavel Filip cu câte 6 la sută, apoi de către Zinaida Greceanâi și Vlad Plahotniuc.

La coada clasamentului este Dorin Chirtoacă şi Ilan Șor, care au acumulat câte un procent.

Sondajul a fost realizat în perioada 23 septembrie - 17 octombrie, pe un eşantion de 1514 de respondenţi. Marja de eroare este de plus, minus 2,5 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu