Sondaj: Vlad Plahotniuc, în topul celor mai populari politicieni din Republica Moldova

Embed:

Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova a realizat un sondaj privind popularitatea politicienilor în rândul cetățenilor.

Președintele Igor Dodon, lidera PAS Maia Sandu și președintele PDM, Vlad Plahotniuc, conduc în topul celor mai populari politicieni din Republica Moldova. 

Potrivit sondajului, pentru Igor Dodon ar opta 41,4 la sută din respondenții cu o opțiune clară de vot.

Pentru Maia Sandu se pronunță 10,9 la sută, aceasta fiind urmată de Vlad Plahotniuc cu 10,5%.În clasament urmează liderul PPDA Andrei Năstase – 7,5 la sută, lidera PSRM Zinaida Greeanîi – 7,3%, liderul "Partidului Șor" Ilan Șor cu 6,4 la sută din sufragii, iar preimerul Pavel Filip – cu 3,3 la sută. Secretaril general al PSRM Ion Ceban cu 3%, președintele PCRM Vladimir Voronin – 2,7 la sută, bașcanul Găgăuziei Irina Vlah – 2,2 la sută, liderul «Partidului Nostru» Renato Usatîi – 2,1 la sută, președintele PL Dorin Chirtoacă – 1,1%.

Sondajul Asociaţiei Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova cu tema "Situaţia socio-politică din Republica Moldova în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 în viziunea populației" a fost realizat pe un eșantion de 1.189 de persoane, în perioada 1-10 mai. Marja de eroare este de 3 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu