SONDAJ: Trei forțe politice ajung în Parlament, dacă vor avea loc alegerile anticipate. Popularitatea ACUM scade puternic

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri anticipate, în baza votului pe liste în Parlament ar ajunge trei forțe politice: PSRM, blocul format din PAS-PPDA și PDM.

Sunt datele sondajului socio-politic, făcut de IMAS. 

PSRM ar acumula 30,1% dintre voturi, PAS-PPDA - 23,4%, iar PDM - 23,2%. Pentru Partidul Șor și-ar da votul 5,3 la sută din alegători. 9,7% au declarat că sunt indeciși.

Comparativ cu rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie, partidele conduse de Maia Sandu și Andrei Năstase au scăzut cel mai tare. Astfel, la scrutin, pentru PSRM au votat 31,15%, pentru blocul ACUM – 26,84%, PDM a acumulat 23,62%, iar Partidul Șor a obținut în circumscripția națională 8,32% din sufragii.
 
Sondajul a fost realizat la comanda PDM în perioada 17 martie – 5 aprilie 2019 pe un eșantion de 1.110 de respondenţi. Marja de eroare este de trei la sută. PDM a vrut să afle modul în care cetăţenii privesc realităţile post-electorale din ţară.

PUBLIKA.MD amintește că sondajele din campania electorală, realizate de IMAS, au fost cele mai aproape de rezultatele finale ale alegerilor.

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu