SONDAJ: Trei din zece moldoveni sărbătoresc ziua de 1 Mai

Embed:

Trei din zece moldoveni sărbătoresc ziua de 1 Mai. Majoritatea dintre ei locuiesc la sate şi au vârsta cuprinsă între 31 şi 70 de ani.

Asta arată datele unui sondaj realizat de Magenta Consulting. Potrivit raportului, cei mai mulţi marchează această zi împreună cu familia şi prietenii.

Datele arată că mai mult de jumătate dintre moldovenii care sărbătoresc Ziua Internaţională a Muncii sunt de la sate, mai exact 56 la sută. În oraşe, evenimentul este marcat de 44 procente dintre locuitori.

39 la sută dintre cei care sărbătoresc au vârsta cuprinsă între 51 şi 70 de ani. Ziua este marcată practic în aceeaşi măsură şi de moldoveni care au între 31 la 50 de ani. Sondajul arată că mai puţini tineri sărbătoresc 1 Mai. 13 la sută dintre cei care, totuşi, marchează evenimentul au între 26 şi 30 ani, iar la 10 procente au vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani. 

Cei mai mulți aleg să fie în această zi alături de prieteni și familie. 44 la sută au declarat că obișnuiesc să sărbătorească acasă, 41 la sută - în sânul naturii şi doar șase din 100 de moldoveni participă la manifestații. Totodată, cinci la sută dintre moldoveni preferă să-şi petreacă timpul în localuri sau în oraş şi doar trei procente dintre respondenţi au declarat că nu fac nimic în această zi.

Sondajul a fost realizat în perioada 26 martie -15 aprilie, pe un eșantion de 521 de persoane. Marja de eroare este de patru la sută.

Ziua Internaţională a Muncii se consemnează, astăzi, în 90 de ţări ale lumii. Sărbătoarea are o istorie de peste o sută de ani, iar de-a lungul timpului, 1 Mai a fost simbolul revoluţiei şi al luptei clasei muncitoare, pentru drepturile sale și pentru o zi de muncă de opt ore în loc de 16 ore.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu