SONDAJ: Tot mai mulți moldoveni cred că situația economică din țara noastră se va îmbunătăți în următorul an

Embed:

Tot mai mulți moldoveni sunt convinși că situația economică din țara noastră se va îmbunătăți în următorul an.

Este concluzia celui mai recent sondaj realizat de Institutul Republican Internațional din SUA. Studiul mai arată că în ultimul an, situația financiară a moldovenilor s-a îmbunătățit.

Potrivit sondajului IRI, fiecare al treilea moldovean este încrezător că situația economică din țară se va îmbunătăți în următorul an. În comparație cu sondajul realizat toamna trecută, numărul optimiștilor a crescut cu nouă puncte procentuale.

În acelaşi timp, a scăzut simţitor cota celor care sunt convinși că situația economică va rămâne la fel în următoarele 12 luni.

De asemenea, dacă toamna trecută, 20 la sută dintre moldoveni erau convinși că situația economică din țară s-a îmbunătățit, datele sondajului din februarie arată că numărul acestora s-a majorat cu trei puncte procentuale.

Potrivit sondajului, şi veniturile familiilor din țara noastră au crescut în ultimul an. Dacă în noiembrie 2018, 14 la sută dintre moldoveni spuneau că le-au ajuns mai mulţi bani în buzunare, în februarie, cifra acestora a crescut cu trei puncte procentuale.

Sondajul Institutului Republican Internațional a fost realizat în perioada 5 decembrie 2018 - 16 ianuarie 2019 pe un eşantion de 1226 de persoane. Marja de eroare este de plus minus 2,8 la sută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu