Sondaj: Tot mai mulţi moldoveni au încredere în liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Igor Dodon şi Andrei Năstase au pierdut din procente

Embed:

Tot mai puţini moldoveni au încredere în preşedintele Igor Dodon şi în liderul PPDA, Andrei Năstase, arată acelaşi sondaj, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor. În schimb, a crescut imaginea liderului democraţilor, Vlad Plahotniuc

Topul încrederii oamenilor în politicieni este condus de preşedintele Igor Dodon, care se bucură de simpatia a 44% la sută dintre moldovenii decişi să participe la alegeri. Cu toate acestea, şeful statului a pierdut şase puncte procentuale faţă de luna iulie a acestui an.

Pe locul doi se află prim-ministrul Pavel Filip, în care au încredere aproximativ 14 la sută dintre participanţii la sondaj. Premierul îşi păstrează poziţia pe care a avut-o în această vară. În clasament se regăseşte şi preşedintele PAS, Maia Sandu, cu 11 procente.

Iar liderul PPDA, Andrei Năstase, a pierdut din rating. Dacă în iulie, Năstase se bucura de încrederea a peste 11 la sută dintre participanţii la sondajul "Vox Populi", acum el a înregistrat doar 9% din voturi.

Studiul realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova prezintă o creştere de imagine pentru liderul democraţilor, Vlad Plahotniuc. În vară, preşedintele PDM se bucura de simpatia a puţin peste trei la sută dintre cetăţeni, acum procentul acestora s-a ridicat la 4,6%.

Preşedintele PDM este urmat de liderul socialiştilor Zinaida Greceanîi. Iar fostul său coleg de partid, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, pierde din încrederea oamenilor, popularitatea acestuia fiind de 2,7 procente.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu