Sondaj: Putin este cel mai detestat politician în Ucraina. Pe cine simpatizează cel mai mult vecinii din est

Ucrainenii au simpatii mari faţă de preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, şi faţă de preşedintele SUA, Barack Obama, dar cea mai negativă atitudine o au faţă de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, transmite Unian.net, care face referinţă la un sondaj de opinie.

45% din intervievaţi au manifestat o atitudine pozitivă faţă de preşedintele polonez, Bronislaw Komorowski, în timp ce preşedintele rus se bucură de susţinerea a doar 16% din ucraineni.

În topul atitudinilor negative se află Putin care este dezagreat de 75% din cei chestionaţi. Urmează liderul german Angela Merkel cu 32%, 31% nu-l plac pe Obama, iar 26% - pe Lukaşenko.

Potrivit cercetării efectuate de grupul sociologic "Reiting", în comparaţie cu rezultatele din octombrie 2013, procentajul atitudinilor pozitive faţă de Putin s-a diminuat de la 47 la 16%, iar faţă de Merkel de la 61 la 51%.

În acelaşi timp, atitudinea faţă de Obama s-a îmbunătăţit de la 51 la 54%. Atitudinea negativă faţă de liderul rus a săltat de la 40 la 75%.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu