SONDAJ: Primarul general al municipiului Chişinău ar putea fi ales în al doilea tur

Embed:

Primarul general al municipiului Chişinău ar putea fi ales în al doilea tur. Cel puţin asta arată primul sondaj de opinie - Vox Populi", realizat în campania electorală pentru scrutinul din 20 octombrie.

Astfel, în turul al doilea ar ajunge socialistul Ion Ceban şi liderul PPDA, Andrei Năstase. Sondajul a fost realizat în perioada 11 - 20 septembrie, pe un eşantion de aproximativ 1200 de persoane, fiind aleasă metoda cantitativă, în bază de chestionar. Marja de eroare este de plus minus trei la sută.

După primul tur, socialistul Ion Ceban ar acumula 35,3 la sută din voturi, iar şi liderul PPDA, Andrei Năstase, 30,1 procente. Pentru preşedintele Uniunii Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, şi-ar da voturile 2,1 la sută dintre alegători, iar pentru fostul primar general interimar al Capitalei, Rusan Codreanu, - aproape doi la sută.

Liberalul Dorin Chirtoacă s-ar alege cu 1,4 la sută din voturi. În cursa pentru şefia Capitalei s-au înscris 21 de persoane. Până acum au fost înregistraţi oficial şapte concurenţi.

Comanditarii sondajului "Vox Populi" sunt filiala de Sud a Asociaţiei Sociologice din Ucraina şi Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova, care a şi plătit pentru studiu. Responsabilul de comunicare cu reprezentanţii mass-media din cadrul Comisiei Electorale Centrale, Rodica Sîrbu, ne-a confirmat că instituţia a fost informată cu privire la realizarea sondajului "Vox Populi".loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu