SONDAJ: Popularitatea lui Andrei Năstase, în cădere liberă. Moldovenii nu mai au încredere în partidul pe care îl conduce

Embed:

Andrei Năstase şi partidul pe care îl conduce, "Platforma Demnitate şi Adevăr", se rostogoleşte cu o viteză ameţitoare pe toboganul politicii moldoveneşti. Ultimul sondaj de opinie, realizat de IMAS, arată că fostul primar, deputat şi ministru a ajuns abia pe locul 10 în topul celor mai populari politicieni din Moldova. Astfel, cu fostul demnitar la conducere, PPDA are şanse mari să devină ex - partid parlamentar. 

Investigaţia sociologică a fost realizată în perioada 2-14 decembrie 2019, pe un eşantion de 1090 de oameni, cu o marjă de eroare de trei la sută.

De cea mai mare popularitate în sondajul IMAS se bucură preşedintele Igor Dodon, care acumulează peste 28 la sută din sufragii. În acelaşi timp, 19 la sută dintre respondenţi cred că liderul PAS, Maia Sandu, colegă de bloc cu Andrei Năstase, este un politician cu influenţă.

În top urmează, cu câte aproape 8 la sută, Pavel Filip şi Vladimir Voronin. La rândul lor, fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, şi primarul Capitalei, Ion Ceban, se bucură de simpatia a peste trei la sută dintre respondenţi.

Aflat în coada clasamentului, liderul PPDA, Andrei Năstase, este devansat şi de Ilan Şor, Renato Usatîi şi Ion Chicu.

Respondenţii sondajului au fost întrebaţi şi pentru cine ar vota, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate. În acest caz, PSRM ar obţine 32,1 la sută dintre voturi. Cu zece puncte procentuale mai puţin ar acumula Partidul Acţiune şi Solidaritate, iar pentru Partidul Democrat din Moldova ar vota peste 11 la sută dintre moldoveni. PCRM s-ar plasa la limita pragului elecoral, obţinând exact 5 la sută dintre voturi. 

Iar Partidul Politic Şor şi formaţiunea Partidul Nostru ar câştiga câte aproximativ 4 procente din voturi. Ultimul în top este PPDA, care ar obţine doar 1,7 la sută dintre sufragii. 

Experţii explică picajul formaţiunii lui Andrei Năstase prin prestaţia slabă la alegerile din Chişinău, din toamna anului curent.

loading...

Lasă un comentariu