SONDAJ: Politicienii moldoveni care se vor lupta în turul doi pentru fotoliul de şef al statului

Embed:

Lupta în turul doi pentrul fotoliul de şef al statului se va da între Igor Dodon şi Maia Sandu. Cel puţin asta arată datele Barometrului de opinie publică, realizat de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing "CBS- AXA", la comanda Institutului de Politici Publice.

Totodată, potrivit datelor, în cazul unor eventuale alegeri parlamentare, doar patru partide ar trece pragul electoral şi ar accede în Legislativ.

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri prezidenţiale, lupta s-ar da între Igor Dodon, care ar acumula peste 18 la sută din voturi, şi Maia Sandu, cu 13 la sută din sufragii.

Intenţia de vot pentru Andrei Năstase este în scădere. Astfel că la un scrutin prezidențial acesta ar obţine sub opt la sută. El este urmat de Vladimir Voronin, care ar acumula aproape cinci la sută din sufragii. Totodată, aproape 30 la sută dintre participanţii la sondaj nu ştiu cu cine vor vota.

Potrivit datelor BOP, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare,atunci doar patru formaţiuni ar accede în Legislativ. Este vorba despre Partidul Socialiştilor din Moldova, care ar acumula aproape 18 la sută din sufragii, în creştere cu opt puncte procentuale faţă de studiul precedent.

Socialiştii sunt urmaţi de formaţiunea "Partidul Nostru" cu aproape 12 la sută din voturi, în scădere cu patru puncte procentuale. 

Partidul Acţiune şi Solidaritate ar obţine puţin peste 11 la sută din voturile exprimate, iar Partidul "Demnitate şi Adevăr", în spatele căruia stau interlopii fugari, Victor și Viorel Țopa, ar acumula nouă la sută, în scădere cu trei puncte procentuale. Iar aproape 27 la sută dintre respondenţi sunt indecişi.

Sondajul a fost elaborat în perioada 16-23 aprilie, pe un eşantion de 1143 de persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu