SONDAJ: PDM va câștiga alegerile parlamentare din 24 februarie, cred cei mai mulți cetățeni ai țării

Embed:

Fiecare al treilea moldovean este încrezător că Partidul Democrat din Moldova va ieşi învingător la alegerile din 24 februarie. Cel puţin asta arată un sondaj realizat recent de IMAS. Potrivit studiului, cei mai mulți cetățeni își pun speranțele în formațiunea condusă de Vlad Plahotniuc, când este vorba despre creșterea nivelului de trai, a pensiilor sau dezvoltarea infrastructurii. 

Sondajul arată că peste 31 la sută dintre cei chestionaţi cred că Partidul Democrat din Moldova va câștiga alegerile parlamentare de la sfârşitul acestei luni.

Totodată, 24 la sută dintre moldoveni consideră că Partidul Socialiștilor va obţine cele mai multe voturi din partea alegătorilor. În timp ce mai puțin de opt la sută dintre cei intervievaţi sunt convinşi că blocul creat de binomul PAS-PPDA va ieşi învingător. 

Cât despre campania electorală pe care o desfăşoară concurenţii, sondajul IMAS arată că PDM este cel mai activ şi vizibil şi are cea mai atractivă campanie. De această părere sunt o treime dintre participanţii la studiu.

Puțin peste 20 de procente dintre moldoveni consideră că socialiști sunt cei mai activi, peste zece la sută văd cel mai des acţiunile întreprinse de Partidul "Șor", iar puțin peste opt procente - ale blocului binomului PAS-PPDA. 

Întrebaţi despre ce formaţiune va reuşi să crească nivelul de trai al oamenilor în următorii patru ani, aproape 24 la sută au răspuns că democraţilor le va reuși cel mai bine acest lucru. La acest capitol, PSRM a înregistrat un scor de peste 22 de procente, iar blocul binomului PAS-PPDA - 14,5 la sută. 

Datele IMAS mai arată că cei mai mulți cetăţeni consideră că tot Partidul Democrat din Moldova îi va reuși cel mai bine  să creeze noi locuri de muncă,  să îmbunătățească starea drumurilor, să sprijine pensionarii și să aducă mai multe investiții străine în țară. 

Sondajul IMAS a fost efectuat la comanda Fundaţiei pentru o Democraţie Modernă, în perioada 19 - 31 ianuarie, pe un eșantion de 1507 de respondenți din 112 localități. Marja de eroare este 2,5 la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu